vrijdag 14 november 2014

Spinazie-rucolataart met blauwe kaas

Een lekkere taart met een stevige smaak. Houd je niet van blauwe kaas? Dan neem je gewoon oude kaas of belegen geitenkaas. De taart zal anders smaken, maar niet minder lekker!


Spinazie-rucolataart met blauwe kaas

voor 4 personen

Ingrediënten
voor het deeg:
200 g speltbloem
100 g koude margarine
snuf zout
1 ei

voor de vulling:
450 g bladspinazie uit de vriezer, ontdooid
125 g rucola
1/2 tl gedroogde munt
flinke el basilicumpasta (tube, ligt in het koelvak)
4 eieren
125 g Roquefort (blauwe kaas)
50 g grana padano, geraspt
0,5 dl lactosevrije melk
2 el pijnboompitten
1 el maïzena
olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiding
1. Begin met het deeg. Kneed een deeg van alle ingrediënten, hiervoor kun je eerst met twee messen de margarine door de bloem snijden en vervolgens de rest erdoor kneden. Ook kun je (zoals ik) een foodprocessor gebruiken. Leg het deeg even ter zijde.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden (stand boven- en onderwarmte).
3. Was de rucola, draai droog en hak het half fijn. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en roerbak de spinazie met de rucola, totdat de rucola enigszins geslonken is en wat vocht verdampt is. Voeg de munt en basilicum toe en roer door. Zet het vuur laag.
4. Los in een kom de maïzena op in de lactosevrije melk. Klop de eieren erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Rasp de grana padano en verbrokkel de blauwe kaas boven de kom. Roer het eiermengsel door de spinazie en laat het in de pan.
5. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Stort de vulling erin, strooi de pijnboompitten erover en schuif de taart in de oven (net onder het midden).
6. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. Als de taart te donker dreigt te worden, kun je hem tussentijds afdekken met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten